• news_bg

Како да изберете светилки и лампиони за декорација?

Декоративното осветлување е важен дел од уредувањето на домот.Не само што има функција на осветлување, туку и ја одразува оценката на целата куќа.Многу луѓе се склони кон тешкотии при купувањето, па што треба да се земе предвид при изборотсветилки?Како да изберете светилки и лампиони за декорација?Дозволете ми да ви кажам за нив подолу.

1.Светилките и лампионите го покажуваат своетоосветлувањеефекти од обликот и осветлувањето.Затоа, при купување на светилки за домаќинство, треба да се земат предвид висината и ширината на просторот.Неопходно е да се обрне внимание на тоа дали бојата и обликот на светилките се во согласност со целокупниот стил на декорација.

2. Кога купуваме светилки и лампиони, треба да ги земеме предвид и проблемите со нивното чистење.Верувам дека дали можат да заштедат енергија или не е исто така од голема грижа за сите.Изборот на светилки отсекогаш бил главоболка за сите.На пазарот има различни видови и брендови на светилки.Треба да изберете според вистинската површина на вашиот дом, бидејќи иако некои светилки изгледаат добро, тие всушност не се соодветни.На овој начин ќе се влијае и на ефектот на употреба.

3.Како да изберете светилки во различни области?Дневната соба е фасада на целата куќа, па затоа е неопходно да се истакне свеченоста и елегантната атмосфера на просторот.Затоа, при изборот на светилки, генерално постојат две опции за дневната соба: лустери итаванска светилкас.Освен со лустери, може да се комбинира и со некоиѕидни светилки, подни светилки итн. за да се постигне ефект на употреба и украсување.

https://www.wonledlight.com/chandelier-lamp-led-pendant-lamp-remote-control-hanging-lamp-nordic-shape-light-product/

4.Спалната соба е многу важна за нашиот сон.Не само што треба да ја одразува топлата и мека атмосфера, туку и да го земе предвид ефектот на осветлување.Затоа, при изборот на светилки, изберете меки и украсни светилки.Најдобро е да се избереLED светлаили столни ламби со нежни бои, кои се добри за спиење и можат да ги заштитат очите.

https://www.wonledlight.com/modern-metal-usb-desk-lamp-indoor-touch-dimmer-table-light-study-reading-product/

5.Студијата најмногу се користи за читање и обработка на работа.При изборот на светилки светлото природно треба да биде светло, а при изборот на обликот едноставно и елегантно.Светилката на работната маса може да избере директна светлинаСтолна ламбасо рефлектор и долен отвор.

https://www.wonledlight.com/morden-cordless-restaurant-rechargeable-table-lamp-led-bar-hotel-wireless-metal-desk-light-touch-control-lampada-da-tavolo-a-led- производ/

6.Изборот на светилки за кујна и бања генерално не бара премногу форми, доволна е наједноставната таванска светилка.Плафонската светилка е отпорна на влага, отпорна на корозија и лесно се чисти.Изборот на светилки во ресторанот е главно за создавање топол и светол ефект, така што положбата на светилките е генерално директно над трпезариската маса.